Tillgänglighetsinformation2017-06-30

Produktions- eller leveransstörningar

 

Vi har inga produktions- eller leveransstörningar för tillfället.

Nedan följer svar på några av de frågor vi ofta får gällande tillgänglighet av Actavis generiska antiepileptika.

Om det inte är några produktion- eller leveransstörningar från Actavis, varför finns läkemedlet då inte på apoteket?
Apotekens lagerhållningssystem styrs många gånger av efterfrågan, dvs det finns risk att ett läkemedel som sällan efterfrågas på ett specifikt apotek inte heller kommer att lagerhållas där. Apoteket har en skyldighet att beställa hem läkemedlet inom 24 timmar om patienten önskar det. Det går också att via lagerstatusfunktionen på www.fass.se se lagerstatus på de flesta apotek i Sverige. Många apotek erbjuder också hemleverans och beställning över internet vilket kan utnyttjas i de fall läkemedlet inte finns på lager.

 

Apoteket säger att min patients generiska antiepileptika från Actavis inte går att få tag på, men det står inget på er hemsida. Vad kan det bero på?
En del av Actavis generiska antiepileptika finns i flera förpackningsstorlekar. Antiepileptika är utbytbart mellan olika förpackningsstorlekar eftersom tabletterna är detsamma. Detta byte stödjs inte alltid av apotekens datorsystem och det kan därför vara lätt att missa. Om Actavis får en restsituation på en förpackningsstorlek, men andra förpackningsstorlekar finns tillgängliga kommer texten här att uppdateras med vilken förpackning man rekommenderar att expediera istället.

TILLBAKA